Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Εκπληκτικό!!! Κι άλλα ερείπια αρχαίου Ορθόδοξου Ναού στο Κορωπί. (ΦΩΤΟ)

Τελικά μία βόλτα να κάνει κανείς σε ιδιαίτερες περιοχές στο Κορωπί, είτε αυτές είναι θρησκευτικού ενδιαφέροντος είναι φυσικής ομορφιάς, καταλαβαίνει αμέσως τον τεράστιο πολιτισμό που διαθέτει ο τόπος μας. Δεν είναι μόνο τα επείπια των αρχαίων ορθοδόξων εκκλησιών που σας παρουσιάζουμε μόνο μέσα από το koropi- press, είναι οι αρχαίες ανασκαφές που έχουν γίνει στη θέση Λαμπρικά, η αρχαία ακρόπολη στην κορυφή του λόφου πάνω από την ιερά Μονή Βηθλεέμ και άλλων αρχαίων αντικειμένων που βρέθηκαν στο Κορωπί και φιλοξενούνται σε μεγάλα μουσεία της Αθήνας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα ερήπεια που ανακαλύψαμε σε μία βόλτα που κάναμε στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Σκουπέρη λίγα μέτρα πιο πέρα από
τον άλλο ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κορωπίου. Σύμφωνα με την αρχαιολογία ο Ναός που υπάρχει και διατηρείται εκεί χρονολογείται στις αρχές του 17ου αιώνα πράγμα που σημαίνει ότι τα ερείπια που βρίσκονται δίπλα πιθανόν να είναι παλαιότερος Ναός που έχει καταστραφεί πολλών εκατονταετιών πριν. Γίνεται κατανοητό ότι στην περιοχή μας υπάρχουν πάρα πολλοί ορθόδοξοι Ναοί όπως η Μεταμόρφωση του Σωτήρος που χρονολογείται τον 10ο αιώνα και τα ερείπια εκκλησίας κολλητά στην Μεταμόρφωση που παρουσιάζουν ζωή Χριστιανών πολλούς αιώνες πριν. Αυτό σημαίνει ότι από τους πρώτους ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν στο Κορωπί ή Σφηττός όπως ονομαζόταν πριν η ζωή τους ήταν πολύ συνδεδεμένη με την ορθόδοξη πίστη.
Σας παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες:
Εδώ είναι ο Ναός όπως είναι η εικόνα του σήμερα, της Παναγίας που εορτάζει στις 23 Αυγούστου, τα εννιάμερα της Θεοτόκου.

Κολλητά στον Ναό όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τον τοίχο δεξία, βρίσκονται τα ερείπια του Ναού που προαναφέραμε με ένα εμφανέστατο μικρό τοίχος ύψους περίπου ενός μέτρου.

Από εδώ καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ορθόδοξο χριστιανικό Ναό από το ημικύκλιο που έχει κάθε εκκλησία ορθόδοξη το ιερό της.


Στις δύο παραπάνω φωτογραφίες βλέπουμε καθαρά το σημείο όπου γίνεται η προσκομιδή ή αλλιώς η πρόθεση. Σε σύγκριση με τα ερείπα του Ναού που παρουσιάσαμε από την Μεταμόρφωση του Σωτήρος εδώ φαίνεται πολύ καλύτερα τα σημεία που χαρακτηρίζουν μία ορθόδοξη εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP