Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Τα "εννιάμερα της Θεοτόκου" αύριο στο ξωκλήσι της Παναγίας στο Σκουπέρι Κορωπίου.(ΦΩΤΟΣ)


Η γιορτή των "εννέα ημερών της Θεοτόκου" από τη κοίμηση της που γιορτάζουμε τον
Δεκαπενταύγουστο στο Κορωπί τιμάμαι όχι μόνο σαν ημέρα του ορθόδοξου εορτολογίου, αλλά εορτάζεται και το σπουδαίο αρχαίο εκκλησάκι της Παναγίας στο Σκουπέρι. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους οι αγιογραφίες έγιναν από αγιογράφους που μεταλαμπάδευαν τη νοοτροπία των Παλαιολόγων σε αυτού του είδους τη τέχνη. Το εκκλησάκι αυτό ανήκει στην ενορία της Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου και βρίσκεται ευθεία και δεξιά μετά το ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων πριν φτάσουμε στη διαστάυρωση του δρόμου που κατευθύνεται στο Αεροδρόμιο, με τη Λεωφόρο Παιανίας-Μαρκοπούλου.
Σήμερα λοιπόν θα ψαλλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα ώρα 7 και αύριο το πρωί στις 7:00 θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Όποιος παρεβρεθεί, εκτός από την υπέροχη τοποθεσία που θα απολάυσει, να δώσει σημασία στα ερείπια του προγενέστερου Ορθόδοξου Ναού που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο εκκλησάκι για το οποίο είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν με θέμα: Εκπληκτικό!!! Κι άλλα ερείπια αρχαίου Ορθόδοξου Ναού στο Κορωπί. (ΦΩΤΟ)

Παρακάτω σαν παρουσιάζουμε φωτογραφίες έτσι όπως έχουν δημοσιευτεί στο panoramio.com από το λογαριασμό της Γραμματείας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP